Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Van Olde broeck naar quilt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

OLDEBROEK – ’Van Olde broeck naar … quilt’ is de titel van de creatieve dag die Francis Gortmaker van het Singerwinkeltje en Johanna van der Linde van quiltatelier De Lindehof uit Zalk zaterdag 31 oktober van 10.00 tot 16.00 uur houden in de Schutstal van Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. De dag is speciaal bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een Singer (Featherweight) naaimachine, maar ook bezoekers zijn die dag welkom in het museum. Er wordt rekening gehouden met de dan geldende coronaregels.

De deelnemers aan deze ’Singerdag’ gaan met gelijkgestemden in het Boerderijmuseum aan de slag op hun Singer naaimachines. Dat kan met hun eigen naaiwerk of met een ’verrassingspakket’ van De Lindehof.

Als Singerspecialist geeft Francis Gortmaker de deelnemers zaterdag 31 oktober graag antwoorden op hun vragen over hun Singer naaimachine. Francis Gortmaker verzorgt ook een voetjes-workshop, de deelnemers wordt daarom gevraagd om alle voetjes mee te nemen die bij de naaimachine horen.

 

Johanna van der Linde van Atelier De Lindehof achter haar Singer naaimachine in het Boerderijmuseum

Ook atelier De Lindehof is die dag in het Boerderijmuseum met onder andere oud Hollandse stoffen en heel veel aanverwante quiltspullen en stoffen, alsmede oude klederdrachtstoffen.

De kosten voor deelnemers aan de ’Singerdag’ zijn € 49,50 per persoon. Inclusief materiaalpakket, koffie/thee en o.a. toegang tot het museum. Voor tien euro krijgen de deelnemers een goed gevulde tas met een overheerlijke lunch en een kop soep. In verband met corona graag vooraf opgeven of u gebruik maakt van de lunch. Opgave via de website www.lindehof.com en/of voor meer informatie mailen naar: lindehof@hetnet.nl