In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Educatie

Naast het bewaren van oude herinneringen aan het boerenleven wordt er in Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’ ook veel werk gemaakt van educatie. Voor alle bezoekers is er een looproute met veel informatie over wat er te zien is. Bovendien is bij verschillende voorwerpen een beschrijving ter plekke te vinden.

Speciaal voor jongeren zijn er programma’s ontwikkeld waarin geleerd wordt om te kijken, maar vooral om te doen. Het leven, het wonen en het werken van de boer en boerin staan hierin centraal. De lessen sluiten nauw aan bij de lessen Wereldoriëntatie op school.

Er zijn programma’s voor de jongste leerlingen, voor de middenbouw en voor de bovenbouw. Ook kan er in overleg een presentatie op maat worden gemaakt, als er maar een relatie met het boerenleven valt te leggen.

In het winterseizoen worden er in het museum ook verschillende cursussen gegeven. Zoals: spinnen,weven, mutsen wassen, mutsen vouwen, kraaltjes breien en vilten.

IMG_1598