Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Rabo Kidsweek in Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Samen met de Rabobank Noord-Veluwe houdt Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ in Oldebroek tijdens de herfstvakantie van maandag 16 oktober t/m zaterdag 21 oktober de Rabo Museum Kidsweek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Dagelijks zijn er in die periode van 10.00 tot 15.30 uur wisselende activiteiten voor de kinderen in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek.
De laatste jaren is de Rabo Kidsweek een hit in het Boerderijmuseum. Ouders, maar ook opa’s en oma’s vergezellen hun (klein)kinderen met plezier en ook de kinderen vermaken zich prima tijdens de activiteitenweek in het museum. In september hebben klanten van 4 t/m 12 jaar van de Rabobank Noord-Veluwe een uitnodigingskaart van de bank voor de Kidsweek in het Boerderijmuseum gekregen. Met deze kaart en/of met de Rabopas van de (groot)ouders hebben de kinderen in de herfstvakantie gratis toegang tot het museum en kunnen ze gratis meedoen aan het activiteitenprogramma. Voor de begeleiders van de kinderen geldt een speciaal tarief: twee euro p.p. en op zaterdag één euro. Tijdens de Rabo Museum Kidsweek is ook de Museumkaart geldig.
Als rode draad is in alle deelnemende musea aan de Rabo Kidsweek Tikkit. Kinderen kunnen zichzelf en Tikkit fotograferen en zo meedoen met een wedstrijd. Zoals altijd in het Boerderijmuseum kunnen de kinderen ook dagelijks een speurtocht maken, spelen, zich verkleden en er is een kist waarin de kinderen met de hand voelen om te raden wat er in de kist zit.

Programma
Het programma van de Rabo Kidsweek in het Boerderijmuseum te Oldebroek is als volgt:
Maandag 16 oktober is de bijendag. De kinderen kunnen dan o.a. zelf waskaarsen maken en een bijenfilm bekijken.
Dinsdag 17 oktober is de vogeldag. Vogelkenner Bennie van de Brink vertelt de kinderen die dag leuke wetenswaardigheden over vogels. Ook kunnen de kinderen zelf een laddertje maken en daar o.a. een vetbol en pinda’s aan hangen.
Woensdag 18 oktober staat in het teken van  melk. Het programma vermeldt die dag info over karnen, spelletjes met melkbussen, een notitieblok maken met de afbeelding van een koe en pannenkoeken bakken.
Donderdag 19 oktober is de aardappeldag. De kinderen gaan dan o.a. aardappels wegen, wokkels maken, proefjes met zetmeel doen en knutselen met weckflessen.
Vrijdag 20 oktober is de paardendag. Voor de kinderen houdt dat o.a. in hoefijzer gooien, ze kunnen een ritje op een pony maken en graveren.
Zaterdag 21 oktober is de Gelderse Museumdag. Het Boerderijmuseum doet daar ook in de Rabo Kidsweek aan mee. Er is dan onder andere een vliegerdemonstratie en kinderen kunnen zelf een vlieger maken.