In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Drukke herfstvakantie Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ heeft in de herfstvakantie een omvangrijk programma voor jong en oud. Van maandag 16 t/m zaterdag 21 oktober is het museum normaal open en is dagelijks van 10.00 tot 15.30 uur de Rabo Kidsweek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voorgaande jaren kwamen veel ouders en opa’s en oma’s met hun (klein)kinderen naar de Kidsweek in het museum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Dagelijks zorgt het Boerderijmuseum met thema’s voor een andere invulling van het programma. Zaterdag 21oktober wordt de afsluiting van de Kidsweek de hele dag omlijst met tal van activiteiten voor jong en oud.
Zoals een kleedjesmarkt. Kinderen die wat willen verkopen kunnen zich zaterdag 21 oktober vanaf 09.00 uur melden bij het Boerderijmuseum en hun artikelen op kleedjes uitstallen.
Ook is er zaterdag 21 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een vliegerfestival in het weiland bij het museum. De mooiste creaties uit binnen- en buitenland worden geshowd en zorgen voor een kleurrijk luchtspektakel boven het museum. Kinderen mogen ook zelf vliegers maken.
Verder vermeldt het programma onder andere een wensboom. Tot en met 18 oktober kunnen er wensen in de boom gehangen worden. De speciaal hiervoor in het leven geroepen jury selecteert de ingediende wensen en probeert er een aantal in vervulling te laten gaan.
Vanaf een uur of elf komt de bromfietsclub Elburg en Omstreken zaterdag 21 oktober naar het Boerderijmuseum om onder andere hun troetelbrommers (voornamelijk Eysinks, Kreidlers en Zündapps) uit grootmoeders tijd te showen onder het motto ’brommers kiekn’. Ook wordt een aantal Solexen tentoongesteld, evenals auto’s uit vervlogen tijden.
Wijnproeverij
Sander Kastelein van Wijnkoperij De Kasteelhoeve uit IJhorst verzorgt zaterdagmiddag 21 oktober een smaakvolle wijnproeverij in het Boerderijmuseum. De bezoekers hebben de mogelijkheid om rode en witte wijnen uit verschillende landen te proeven. Sander Kastelein geeft de geïnteresseerden uitleg over onder andere de manier van proeven en de herkomst van de wijnen. Ook is er wijn te koop.
Hit
”De laatste jaren is de Rabo Kidsweek een hit in het Boerderijmuseum. In september ontvingen jonge klanten van de Rabobank een uitnodiging voor de Museum Kidsweek. Hiermee of met de Rabopas van de (groot)ouders hebben de kinderen gratis toegang en kunnen ze gratis meedoen aan het activiteitenprogramma,” vertelt Nicolet Hoorn, voorzitter van het Boerderijmuseum. ”Voor de begeleiders van de kinderen geldt een speciaal tarief van twee euro per persoon en op zaterdag één euro. Tijdens de Museum Kidsweek is ook de Museumkaart geldig.”