Oók clown ZieZo zaterdag op Oogstfeest

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Jantje van de Hoek met clown ZieZo IMG_7694 [50%]Hij heeft maar één doel: het kosteloos verzorgen van optredens voor zieke kinderen en voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Om dat te kunnen realiseren heeft hij een stichting met de naam Clownstichting ZieZo opgericht, genoemd naar zijn artiestennaam: clown ZieZo. Achter die naam en het clownsmasker gaat de sinds vorig jaar in Wezep wonende 63-jarige Aaltjo Wubbema schuil. Zaterdag 13 augustus is clown ZieZo tussen 10.00 en 16.00 uur op het jaarlijkse Oogstfeest bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek.

Wubbema doet alles op vrijwillige basis. Het geld dat wordt verdiend met betaalde optredens wordt besteed aan gratis optredens voor de doelgroep. Om dit te realiseren treedt clown ZieZo ook op in onder andere winkelcentra, braderieën, campings, scholen en verder overal waar groot en klein vermaakt kunnen worden. Dan tegen een kleine vergoeding om bijvoorbeeld de ballonnen en goocheltrucs te kunnen bekostigen.

Grappen en grollen
Clown ZieZo zegt het heerlijk te vinden om (zieke) kinderen en volwassenen met zijn grollen en clowneske grappen te vermaken. Oók maakt hij ballonfiguren grappige goocheltrucs. ”Ik tover graag een glimlach op de gezichten van mensen.” ZieZo heeft ook een clownsact met een accordeon en heeft het kleinste viooltje van de wereld. Clown ZieZo wordt gesponsord door winkeliers en bedrijven uit de regio. ”Tijdens mijn gratis optredens voor zieke kinderen geef ik ook vaak knuffels of andere hebbedingetjes weg. De kinderen vergeten dan even dat ze ziek zijn.” Die knuffels of hebbedingetjes koopt clown ZieZo of krijgt hij.

Helpende handjes
’Helpende handjes’ kan als een soort steunfonds voor clownstichting Ziezo gezien worden. Particulieren, bedrijven en instellingen kunnen de stichting steunen vanaf 25 euro per jaar. Voor een ’helpende hand’ krijgt de sponsor een advertentie op de website van de clownstichting onder het kopje ’Helpende handjes’. Het geld wordt gebruikt voor de gratis optredens en om knuffels en hebbedingetjes te kopen. Voor de stichting is Aaltjo Wubbema ook op zoek naar enkele vrijwilligers en een (beginnende) clown. Degenen die de helpende hand toe willen steken kunnen informatie krijgen via: www.clownstichtingziezo.nl of telefonisch via nummer 06 5360 8827.