In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

NLdoet voor Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Samen met het onder andere Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ in Oldebroek heeft het Oranje Fonds vrijdag 10 en zaterdag 11 maart de grootste vrijwilligersactie van ons land NLdoet op touw gezet. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
Vrijdag was een aantal scholieren van het Nuborgh College Oostenlicht uit Elburg actief bij het Boerderijmuseum. Samen met onder andere Ep Boeve, Jannie van de Streek, Jan van de Poll en Jan van ’t Oever werd de kapschuur en het stookhok schoongemaakt.
Zaterdagmorgen heeft de SGP Oldebroek zich sterk gemaakt voor het Boerderijmuseum door schelpenpaden in de museumtuin aan te leggen. Dat gebeurde met vereende SGP-krachten want jong en oud hielp mee onder het motto: ’Vóór elkaar!’

Erik Doornwaard, fractievoorzitter van de SGP in Oldebroek, zegt dat de SGP graag meewerkt aan een dergelijke actie voor het Boerderijmuseum. ”Het museum wordt in stand gehouden door een grote groep vrijwilligers. Het museum heeft een grote cultureel historische waarde voor de gemeente. Wij zijn blij dat we niet alleen met woorden, maar ook met daden onze waardering kunnen laten blijken.”

Voorzitter Nicolet Hoorn van het Boerderijmuseum zegt blij te zijn met de helpende handen van de scholieren van het Nuborgh College Oostenlicht en van de SGP Oldebroek. ”De vrijwilligers van het Boerderijmuseum doen hun best om alles in goede banen te leiden. Het is ook voor hen motiverend als derden tijdens NLdoet laten blijken dat hun belangeloze inzet gewaardeerd wordt.” Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij hun huwelijk. In het oprichtingsjaar is het Oranje Fonds gefuseerd met het Juliana Welzijn Fonds, dat al sinds 1948 in de sociale sector werkzaam was.