In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Nieuw seizoen Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

004Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek is klaar voor het nieuwe seizoen. Met ingang van zaterdag 1 april t/m 31 oktober is het museum geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. In het Boerderijmuseum wordt het boerenleven van zo’n eeuw geleden in al zijn facetten belicht. Oók zijn er wisseltentoonstellingen zoals ’Boeren, burgers en buitenlui’ en worden er tot eind juni imposante Meccano-bouwwerken geshowd. Het hele seizoen is ook de expositie ’Daar komt de bruid’ te zien in de Schutstal. Ook voor de kinderen zijn er meerdere leuke activiteiten in en rond het Boerderijmuseum, dat dit seizoen voor het eerst ook toegankelijk is met de Museumkaart. Voorzitter Nicolet Hoorn heeft hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen. ”De vrijwilligers van het Boerderijmuseum staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Natuurlijk is het Boerderijmuseum de basis van het geheel. De bezoekers van ons museum kunnen kennis maken met het boerenleven van zo’n honderd jaar geleden. Daarnaast zijn er gedurende het seizoen mooie en attractieve activiteiten voor jong en oud in en rond het Boerderijmuseum.”
2017-03-24 Museumweek Beugeltas 7552MUSEUMWEEK Voor het eerst doet het Boerderijmuseum mee aan de Nationale Museumweek, die van maandag 3 t/m zaterdag 8 april gehouden wordt. Zo’n 400 musea doen met een eigen ’pronkstuk’ mee aan de Museumweek. Het Boerderijmuseum showt een beugeltas. Een zilveren gegoten open beugel met oud-Hollandse voorstellingen met o.a. de stier van Paulus Potter en vermoedelijk een schilderij van Jan  Steen. In de hoeken zijn een schip en een molen te zien. Het geheel hangt aan een zilveren ketting met ovale schakels. De beugel is van 1921 en vervaardigd in Schoonhoven. De kralentas met florale motieven dateert uit een vroegere periode, waarschijnlijk uit 1880. Bovenaan is met kralen een meandermotief gemaakt. Deze beugeltas hoort bij de klederdracht van Oldebroek.
EVENEMENTEN Ook in 2017 heeft het Boerderijmuseum een aantal bijzondere evenementen op het programma, zoals: 27 mei BoerderijFair en schaapscheerdersfeest; 26 juli Spellendag voor de kinderen; 12 augustus Oogstfeest; 9 september Open monumentendag; 16 t/m 21 oktober Rabo Museumkidsweek; 21 oktober Gelderse Museumdag en 16 december een sfeervol kerstconcert. Bij alle evenementen zijn ook activiteiten voor de kinderen.
2017-03-24 Website Nicolet Hoorn [50%]HOGE VERWACHTINGEN Mevrouw Hoorn heeft hoge verwachtingen van de Museumkaart. Ze verwacht dat het Boerderijmuseum daardoor meer bezoekers dan voorgaande jaren gaat trekken. ”Ik denk dat mensen die in het bezit zijn van een Museumkaart en in vakantieparken en B&B’s verblijven gemakkelijker naar een museum gaan. Voor hen kost het immers geen cent extra. Op vertoon van de Museumkaart kunnen ze naar binnen.”
OPENINGSTIJDEN De openingstijden van het Boerderijmuseum zijn: van 1 april t/m 31 oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten. Van 1 november tot 1 april is het museum geopend op dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie geopend. Tussen de kerst- en voorjaarsvakantie volledig gesloten.
TOEGANGSPRIJS De toegangsprijzen voor het Boerderijmuseum zijn: volwassenen € 3.50 p.p.; kinderen 5 t/m 12 jaar € 1,50 p.p.; Museumkaarthouders gratis entree.  De kaart is niet van toepassing bij groepsarrangementen.