In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Eind mei smulactie Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het Boerderijmuseum moet noodgedwongen de deuren nog dicht houden vanwege corona en heeft daardoor geen inkomsten maar wel onkosten. Om het financiële leed enigszins te verzachten gaan de vrijwillig(st)ers van het museum door met acties op de laatste zaterdag van de maand. Zaterdag 29 mei houdt het Boerderijmuseum een smulactie met tongstrelende pannenkoeken, zelfgemaakte boerengroentesoep met échte verse ballen en in samenwerking met ’De Zwaluw’ een ’zwaluwtje’ (hazelino) en een mini boeren tea.
Bestellen kan t/m donderdag 27 mei via info@boerderijmuseum.nl, via de website www.boerderijmuseum.nl (onder het kopje bestellen), telefonisch 0525 63 1457 (oók via de voicemail) of via een pb op Facebook. De bestelde producten kunnen zaterdag 29 mei tussen 10.00 en 12.30 uur coronaproof worden afgehaald bij het Boerderijmuseum, Bovenstraatweg 10A in Oldebroek.

Naast pannenkoeken en boerengroentesoep ook ’zwaluwtjes’ (hazelino’s) en mini boeren tea in de aanbieding bij het Boerderijmuseum.

De kosten zijn: pannenkoek naturel € 2,00; pannenkoek met spek € 2,50; boerengroentesoep € 3,95; ’zwaluwtje’ (hazelino) € 2,25 en een mini boeren tea € 10,-. De mini boeren tea bestaat uit: twee exclusieve soorten theeblaadjes van ’de Plantage’ uit Elburg, chocoladecake, tegoedbon voor twee koffie bij ’de Zwaluw’ (Zwaluwenburg 3, ’t Harde) en vier chocolaadjes € 10,-. De Zwaluw (Koffie en zo) wordt gerund door Petra Keijl en is met een terras gevestigd op het adres Zwaluwenburg 3 in ’t Harde. Bezoekers kunnen er terecht voor kleine lunchgerechtjes en koffie/thee met iets lekkers. Het koffiehuis is open in de weekends op vrijdag, zaterdag en zondag en in het hoogseizoen van woensdag t/m zondag.

Donaties en acties
Financieel draait het Boerderijmuseum op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, extra activiteiten, donaties, sponsoring, giften en subsidies. Door de lockdown is het museum nu gesloten vanwege de corona-uitbraak. De vaste lasten gaan door. Dat betekent dat er momenteel meer geld uit de kas van het museum vloeit dan er in komt. ”Daarom is het geweldig dat onze vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en acties houden,” zegt voorzitter Nicolet Hoorn. Volgens mevrouw Hoorn is vorig jaar gebleken dat de inwoners van de gemeente Oldebroek en de regio willen dat het Boerderijmuseum blijft bestaan. Ondersteuning is ook mogelijk via giften op bankrekening NL58 RABO 0348 43 6300 t.n.v. Stichting Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ te Oldebroek. ”De mensen uit deze regio hebben tot nu toe steeds goed gereageerd op de acties. Als bestuur hopen we ook nu weer op die steun,” zegt mevrouw Hoorn.