Boerendag afsluiter geweldige week

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Met een Boerendag heeft het Boerderijmuseum de laatste zaterdag van oktober een vervolg gegeven aan de niet meer bestaande Gelderse Museumdag. De organiserende commissie had een attractief programma samengesteld, dat onder mooie weersomstandigheden werd afgewerkt. Ondanks dat moet het publiek blijkbaar nog wennen aan de Boerendag want de verschillende activiteiten hadden meer aandacht verdiend. Al met al kijkt het Boerderijmuseum terug op een geweldige week want de Boerendag was de afsluiter van de zéér geslaagde Rotary Kidsweek met een record aantal kinderen.

Toppers waren dit keer de ’boernluns’ en de taxatie van ingebrachte goederen, de Noordveluwse variant van het populaire tv-programma ’Tussen Kunst en Kitsch’ met twee ervaren taxateurs Rein Lotterman (Nunspeet) en Enno de Boer (De Wijk). Bij het taxeren van goederen waren enkele verrassingen, maar ook teleurstellingen.

Met oude legervoertuigen kon een ritje gemaakt worden naar Oosterwolde en/of een rit naar het museum 40-45 in Wezep. Zeven dames en enkele heren, verenigd onder de naam ’De Piepende Wielen’, paradeerden met kinderwagens en in kleding uit oma’s tijd over het terrein van het Boerderijmuseum en er waren oude ambachten, alsmede enkele modelvliegtuigjes.

Hoogtepunten waren de ’boernluns’, waarbij broodleverancier Bakkerij Jonker met het brood teruggegaan was in de tijd. Met succes, de reacties waren héél positief en meerdere tafelgasten hebben er bij het Boerderijmuseum op aangedrongen om deze boerenbroodmaaltijd vaker in het programma op te nemen.