’Boernluns’ verdient vervolg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ondanks dat er een tafel leeg bleef kan de eerste boerenbroodmaaltijd (’boernluns’) in het Boerderijmuseum als succesvol worden betiteld. De gasten aan de tafels reageerden héél positief op dit initiatief van het Boerderijmuseum.

De boerenbroodmaaltijd op de deel van de uit 1753 daterende rijksmonumentale boerderij was één van de onderdelen van de zaterdag 27 oktober gehouden Boerendag in en rond het Boerderijmuseum. Bakker Jonker, partner van de ’boernluns’, was met de gebakken broden teruggegaan in de tijd. Met succes! De gasten reageerden enthousiast op het brood, op ouderwetse wijze live gesneden (op het slont voor de borst) door Eipie van Loo. Omdat de boeren vroeger hard werken niet schuwden was goed eten een must. Bettie van Hattem zorgde zaterdag voor gebakken eieren met spek, daaronder een plak ham en dan op een stevige snee kroggebrood. ”Om je vingers bij af te likken,” zei één van  de dames aan tafel. ”Ik vond het echt heel leuk en heel lekker. Net als vroeger, niet met mes en vork eten maar met de handen. Ik vind dit initiatief echt heel leuk en hoop dat het Boerderijmuseum dit vaker in het programma opneemt.” Dini van der Velde omlijstte de boerenbroodmaaltijd met vrolijke sketches in dialect. Kortom, het Boerderijmuseum en Bakkerij Jonker scoorden zaterdag prima met hun eerste boerenbroodmaaltijd.