Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Rabocheque voor Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Uit handen van Hein van Enk krijgt Nicolet Hoorn de Rabocheque van 3250 euro

Uit handen van financieel adviseur Hein van Enk van de Rabobank Noord Veluwe heeft Nicolet Hoorn, voorzitter van Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’, zaterdag een cheque van maar liefst 3250 euro uit het Rabofonds gekregen voor de aanschaf van een nieuw kassasysteem voor het museum. Eerder al kreeg mevrouw Hoorn een gift van 1000 euro van Harmien Koller namens Inner Wheel. De leden van Inner Wheel zijn voornamelijk partners van leden van de Rotary Club Oldebroek | Elburg.
Nicolet Hoorn kreeg de cheque van de Rabobank tijdens een afsluitingsbijeenkomst van het museumseizoen met de vrijwilligers. Mevrouw Hoorn was blij met de royale gift van de Rabobank ”want het Boerderijmuseum zat te springen om een dergelijk kassasysteem”. Het Boerderijmuseum werkt veel met vrijwilligers en juist dan is een dergelijk kassasysteem ideaal. Museumkaarten kunnen onder andere makkelijk en snel met het systeem gescand worden, bezoekers worden geregistreerd en de voorraden worden automatisch bijgehouden.

Rabofonds
Hein van Enk zegt dat de Rabobank een maatschappelijk betrokken partner op de Noord-Veluwe wil zijn. ”Elk jaar geven we via het Rabofonds Noord Veluwe een deel van onze winst terug aan de samenleving. Hiermee ondersteunen we projecten en initiatieven in de gemeenten Elburg, Epe, Heerde, Oldebroek en Nunspeet die gericht zijn op versterking van het maatschappelijke, economische, sociale of culturele leven in de lokale gemeenschap.”

Schoolklassen
Jan van Heerde, bestuurslid educatie van het Boerderijmuseum, zegt dat het bezoek van schoolklassen aan het Boerderijmuseum de laatste twee jaren toeneemt. Dit seizoen kwamen ruim 700 kinderen in klassenverband naar het museum. De door Rotary Elburg | Oldebroek geadopteerde Kidsweek in de herfstvakantie was een succes. Meer dan 300 kinderen bezochten het museum in de herfstvakantie. Rein Lotterman vertelde dat de aan het Boerderijmuseum gelieerde klederdrachtgroep Veluws Schoon tevreden terugkijkt op een geslaagd seizoen. Van Hendrik Legemate van de 150 jaar bestaande Brandweer Oldebroek kregen de vrijwilligers voorlichting over brandveiligheid en penningmeester Cees Souman gaf de vrijwilligers een inkijkje in het financiële reilen en zeilen van het Boerderijmuseum.

Openingstijden
Van 1 november tot 1 april is het Boerderijmuseum geopend op dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie is het museum geopend. In december en tussen de kerst- en voorjaarsvakantie is het museum volledig gesloten. Vanaf 1 april tot 31 oktober is het museum van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.