In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

‘Boerderijmuseum in wintersfeer’ afgelast

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het bestuur van Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ heeft besloten de 11 december geplande activiteit ’Boerderijmuseum in wintersfeer’ af te gelasten. Als reden wordt het snel stijgende aantal corona-besmettingen genoemd. Vooral in de gemeente Oldebroek.

Ben Kanis, voorzitter van de commissie die ’Boerderijmuseum in  wintersfeer’ zou organiseren, is teleurgesteld maar zegt ook het ’niet verantwoord’ te vinden om de bezoekers, vrijwilligers en medewerk(st)ers bloot te stellen aan de gevaren van het rondwoekerende virus. ’Corona zorgt voor onrust in onze gemeente en we kunnen daar niet zomaar aan voorbijgaan.’
Volgens de regels zou het evenement door kunnen en mogen gaan, maar de besturen van het Boerderijmuseum en de organiserende commissie vinden dat ze niet de grenzen van het toegestane op moeten zoeken. ’De zorg staat onder grote druk en we hebben als museum ook een morele verplichting naar de bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. Veiligheid staat voorop.’

 

Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ trekt vanwege corona stekker uit ’Boerderijmuseum in wintersfeer’

Het draaiboek voor ’Boerderijmuseum in wintersfeer’, dat bijna volledig is ingevuld, gaat voor een jaar de kast in en in 2022 wordt er een nieuwe poging ondernomen om het evenement op touw te zetten.