Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Storm plaagt Sprokkelmarkt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De Sprokkelmarkt van 2020 werd op schrikkeldag geplaagd door storm en regen. Dat had tot gevolg dat de vrijwilligers van het Boerderijmuseum wat minder bezoekers naar dit lekkere hapjesfestival trokken dan voorgaande jaren.

De lokale omroep Loco zond hun programma’s tussen 10.00 en 14.00 uur live uit vanaf de Sprokkelmarkt. Een hoofdrol was dit keer voor de dit jaar honderd jaar bestaande imkersvereniging Wezep en Omstreken. De imkers hebben op de Sprokkelmarkt het proces laten zien dat de bijen nectar uit bloemen zuigen en de uiteindelijke omzetting naar honing. Ook de rol van de imker werd hierbij belicht, evenals het vlechten van korven. Ook andere oude ambachten, zoals mutsenplooien, kantklossen, weven, kralen breien en glas in loodramen maken hadden niet te klagen over belangstelling.

De bezoekers van de Sprokkelmarkt waren ook geïnteresseerd in de slacht van een half varken dat gedemonstreerd werd door Wim van Asselt. Vooral kinderen vonden dat interessant en slager Van Asselt maakte de kinderen wegwijs in de binnenkant van het varken.

De lekkere hapjes gingen tijdens deze Sprokkelmarkt als warme broodjes over de toonbank. Ook de pannenkoeken waren gewild bij de bezoekers, evenals de zelfgemaakte advocaat. Kortom, ondanks de storm en regen waardoor de tenten vroegtijdig afgebroken werden, toch een geslaagde Sprokkelmarkt.