Rotary Kidsweek in Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Naast een sportdag (dinsdag), graandag (donderdag) en paddenstoelendag (vrijdag) staan woensdag in de herfstvakantie de dieren centraal

Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ houdt van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 oktober de door Rotary Elburg/Oldebroek geadopteerde Kidsweek in en rond het museum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek onder het motto fellowship. Dagelijks zijn er in die periode van 13.00 tot 16.00 uur activiteiten voor de kinderen.
Even hing de jaarlijkse kidsweek aan een zijden draad omdat de landelijke sponsor van de museumkidsweek zich terug trok. Jan van Heerde, bestuurslid educatie van het Boerderijmuseum, zegt blij te zijn dat Rotary Elburg/Oldebroek de helpende hand toesteekt. De kidsweek in het Boerderijmuseum, elk jaar een succes voor de kinderen, kan daarom doorgaan.
In allerijl is een programma samengesteld voor de Rotary Kidsweek in het Boerderijmuseum met als thema ’Vrienden’.
Dinsdag 23 oktober is de sportdag. Er staan dan onder andere ouderwetse spellen op het programma, waaronder melkbusschieten, polsstokspringen en darten.
Woensdag 24 oktober staat beestenboel centraal. Een aantal mensen komt dan met verschillende dieren naar het Boerderijmuseum. De kinderen kunnen dan vragen stellen over die dieren, deze aaien en figuurzagen. Ook krijgen de kinderen een demonstratie en uitleg over het werken met politiehonden.
Donderdag 25 oktober is de graandag. De kinderen krijgen dan informatie over meerdere granen, ze gaan vervolgens meel malen en wat lekkers bakken.
Vrijdag 26 oktober is de paddenstoelendag. Hiermee wordt ingehaakt op de expositie van Rien Poortvliet in het Boerderijmuseum. De kinderen kunnen die dag o.a. paddenstoelen schilderen en er is een speurtocht.
De kinderen kunnen, dank zij Rotary Elburg/Oldebroek, gratis deelnemen aan de activiteiten en hun begeleiders betalen twee euro. Indien de begeleiders in het bezit zijn van Museumkaarten kunnen deze op vertoon daarvan ook gratis naar binnen.