In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Plattelandsklucht in Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Zaterdag 9 september brengt ‘Irene’ de plattelandsklucht op de planken

”Hallo! Met wie?” is de titel van de ongeveer drie kwartier durende plattelandsklucht die zaterdag 9 september om 10.30 uur en 12.00 uur wordt opgevoerd in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Omdat het die dag Open Monumentendag is kan het publiek gratis naar binnen. Het toneelstuk wordt in Veluws dialect op de planken gebracht door toneelvereniging ’Irene’ uit Hattemerbroek.
In ”Hallo! Met wie?” gaat ”Irene” terug in de tijd met een vaste telefoon en een aansluiting in huis. Teun Kleiboer is voorzitter van de Partij van de Slimme Boeren. Als voorzitter moet hij ook veel brieven schrijven en dat gaat niet altijd van een leien dakje. Vooral ook omdat Hanna, de moeder van Teun, fel tegen de activiteiten van haar zoon is. Zij heeft de touwtjes stevig in handen en moet bijvoorbeeld niks van de nieuwe technieken hebben. Samen met buurvrouw Knelissie bedenkt Teun een slimme oplossing, maar de rapen zijn gaar als Hanna erachter komt. Verder zorgen Grada en Berend, twee harde werkers op de boerderij, en de monteur van de PTT voor de nodige komische ontwikkelingen.
Monumentendag
De klucht is een onderdeel van het programma van Open Monumentendag in en rond het Boerderijmuseum, gehuisvest in een uit 1753 daterende monumentale boerderij. Daarnaast vermeldt het gratis toegankelijke programma tussen 10.00 en 16.00 uur tal van activiteiten, waaronder een keuring van Nederlandse landgeiten. Ook is er een expositie met als titel ”Daar komt de bruid” met bruidskleding uit vervlogen tijden en wordt ingehaakt op het nationale thema ’boeren, burgers en buitenlui’. Voor geïnteresseerden zijn tijdens de Open Monumentendag in het Boerderijmuseum ook routebeschrijvingen voor fietsers en auto’s naar een aantal monumenten beschikbaar. Zoals gebruikelijk bij de activiteiten van het Boerderijmuseum zijn tijdens Open Monumentendag ook o.a. pannenkoeken met en zonder spek verkrijgbaar. Ook voor de kinderen staan er zaterdag 9 september leuke activiteiten op het programma.