In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Opnieuw acties Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek gaat ook in 2021 door met het houden van acties om de museumkas te spekken. ”De eerste activiteit van het nieuwe jaar, de traditionele sprokkelmarkt op de laatste zaterdag van februari, kan vanwege de corona-uitbraak niet doorgaan. Jammer, een jarenlange traditie wordt daarmee doorbroken,” zegt voorzitter Nicolet Hoorn van het Boerderijmuseum. Omdat het Boerderijmuseum ook dit jaar rekening houdt met minder inkomsten door het virus gaan de vrijwillig(st)ers door met acties op de laatste zaterdag van de maand.

Zaterdag 30 januari kunnen degenen die het Boerderijmuseum een warm hart toedragen terecht voor pannenkoeken, balkenbrij en rookworsten van Slagerij Van Asselt. Bestellen kan tot en met donderdag 28 januari via info@boerderijmuseum.nl, via de website www.boerderijmuseum.nl (onder het kopje bestellen) of via een pb op Facebook.
De kosten zijn: pannenkoek naturel € 2,00; pannenkoek met spek € 2,50; balkenbrij, 1 bakje à 500 gram € 5,95; 2 bakjes à 500 gram € 10,00; rookworsten van Slagerij Van Asselt € 2,95 per stuk (drie rookworsten voor € 7,50).
De bestelde producten kunnen zaterdag 30 januari tussen 10.00 en 12.30 uur coronaproof worden opgehaald bij het Boerderijmuseum.

 

Nicolet Hoorn: "We hopen met de acties ook dit jaar weer op steun van de mensen uit de regio." Foto: Henrieke van Assen

Donaties en acties
Financieel draait het Boerderijmuseum op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, extra activiteiten, donaties, giften en subsidies. Door de lockdown is het museum nu gesloten en ook de eerste activiteit van 2021 is vanwege de corona-uitbraak al afgelast. De vaste lasten gaan door. Dat betekent dat er momenteel meer geld uit de kas van het museum vloeit dan er in komt. ”Daarom is het geweldig dat onze vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en acties houden,” zegt Nicolet Hoorn. Volgens mevrouw Hoorn is vorig jaar gebleken dat de inwoners van de gemeente Oldebroek willen dat het Boerderijmuseum blijft bestaan. Ondersteuning is ook mogelijk via giften op bankrekening NL58 RABO 0348 43 6300 t.n.v. Stichting Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ te Oldebroek. ”De mensen uit deze regio hebben vorig jaar steeds goed gereageerd op de acties. Als bestuur hopen we ook dit jaar weer op die steun,” zegt mevrouw Hoorn.