In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Oogstfeest topdag Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het 32ste Oogstfeest, dat zaterdag 11 augustus 2018 in en rond het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek werd gehouden, gaat de geschiedenis in als één van de betere edities. Voorzitter Nicolet Hoorn was na afloop dan ook dik tevreden. ”De ruim 100 vrijwilligers van het Boerderijmuseum hebben alles uit de kast gehaald om de bezoekers zo goed mogelijk te bedienen. Ik ben trots op de geweldige medewerking en inzet van onze mensen. Met vereende krachten hebben ze er voor gezorgd dat het Oogstfeest 2018 een topdag voor het Boerderijmuseum is geworden,” zegt mevrouw Hoorn.

Het Oogstfeest 2018 werd zaterdagmorgen 11 augustus om 10.00 uur geopend door waarnemend burgemeester Janneke Snijder van de gemeente Oldebroek. Met hulp van Ep Boeve deed mevrouw Snijder dat door graan in een ruim 100 jaar oude koppendorser te steken. Vanaf de opening werd het direct gezellig druk in en rond het Boerderijmuseum.

Wind in zeilen
De organisatoren hadden de wind in de zeilen. De temperatuur was aangenaam en dat was voor velen een reden om een bezoek aan het Oogstfeest te brengen. Het was  gezellig op de markt, bij de oude ambachten, bij de oldtimers, de veekeuring, de schapenkeuring, de internationale ponykeuring, bij de tentoonstelling van Rien Poortvliet in de Schutstal en in het Boerderijmuseum, waar Willem van de Wetering toonde hoe hij vogels opzet. Ook voor het roggemaaien met de zicht was de belangstelling goed, evenals bij de klederdrachtshows, de kinderactiviteiten, het ploegen met Belgische trekpaarden en het sleeën op een kleed achter belzen.

Oma’s keuken geliefd
De producten uit oma’s keuken gingen als warme broodjes over de toonbank. Vooral de pannenkoeken met en zonder spek vielen goed in de smaak met een lange rij wachtenden als gevolg. Dat was ook het geval bij de ijscokar van Strijkert. De stemming was prima, de sfeer gezellig en het leek er op dat de mensen zaterdag 11 augustus de euro’s wilden laten rollen. Ook bij het erfhuis, dat een hogere opbrengst kende dan voorgaande jaren. Kortom, het bestuur, de vrijwilligers van het Boerderijmuseum en het oogstfeestcomité kijken tevreden en voldaan terug op een zéér geslaagd Oogstfeest 2018.