In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Inleveractie gemeentewerf voor Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De gemeente Oldebroek doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de gemeentewerf. Inwoners die vanaf 5 oktober e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt Boederijmuseum de Bovenstreek kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maken de inleveraars zelf kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Inwoners verdienen punten als zij op de milieustraat e-waste inleveren. Als zij op de milieustraat zijn, kunnen zij ter plekke op hun smartphone naar de actiesite om in te checken. Via GPS wordt herkend of de inwoner echt op de milieustraat is. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor een lokaal goed doel. In de gemeente Oldebroek is dit Boerderijmuseum de Bovenstreek. De actie loopt tot en met 31 december.

Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat.

Enquête Alle inwoners kunnen ook meedoen aan het tevredenheidonderzoek over de lokale milieustraat. Hiermee verdubbelen de deelnemers aan de inleveractie direct hun punten voor het goede doel.

Samenwerking De gemeente werkt al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs.

Meer informatie: wecycle.nl.

Voor meer informatie over Wecycle kunt u contact opnemen met Ted van Hintum via 06 54 25 39 83 of ted.vanhintum@wecycle.nl.