In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Geslaagde boerenbruiloft in Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2015-11-13 Boerenbruiloft DSCF0133A“Geslaagd,” zo kan de vrijdag 13 november 2015 gehouden boerenbruiloft in Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’ het best omschreven worden. Zo’n 60 gasten maakten de compleet nagespeelde boerenbruiloft uit 1930, de receptie, de broodmaaltijd en feestavond mee. De boerenbruiloft gold als aftrap van de vrijdag 13 en zaterdag 14 november te houden Herfstfair bij het Boerderijmuseum.

Het was allemaal net echt. In een door paarden getrokken koets kwam het bruidspaar veehouder Jan van de Poll (27) en hulp in de huishouding Jannie Doornweerd (24) vrijdagmiddag kort voor vier uur met zes bruidskinderen aan bij het Boerderijmuseum. Het intens gelukkig ogende ‘jonge’ paar ging via de voordeur van het Boerderijmuseum naar binnen en bleef even met ‘ambtenaar’ Henk van Dijkhuizen en ‘bode’ Berend Greveling op de heerd. De feestelijk en keurig geklede gasten hadden al plaats genomen op de deel en wachtten in spanning het vervolg af. Daarna voltrok zich, onder leiding van Henk van Dijkhuizen en Berend Greveling de ceremonie op de deel en tekenden eerst het bruidspaar en daarna de getuigen Marinus en Grietje Hein én Beerd en Wil Franken met een heuse ganzenveer de huwelijksakte.

Na het zingen van het Oldebroeker volkslied ging het bruidspaar met hun gevolg naar de Schutstal voor de receptie, de broodmaaltijd en de feestavond, die onder andere met in dialect opgevoerde sketches werd opgevrolijkt door Dini van der Velde uit Hattemerbroek.