In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Burgemeester helpt Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

OLDEBROEK –  Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek heeft het Boerderijmuseum zaterdag helpende handen toegestoken door in klederdracht pannenkoeken te bakken bij het museum. Vanwege corona kampt het Boerderijmuseum met financiële problemen doordat de vaste lasten allemaal doorlopen en het museum pas sinds half juni beperkt open is en extra activiteiten noodgedwongen afgelast werden. Ook de belangrijkste activiteit, het oogstfeest, gaat dit jaar niet door. Om toch de kas wat te spekken werd zaterdag een actiedag gehouden met kruudmoes en pannenkoeken mét en zonder spek.

Met succes. Jannie van de Streek maakte een kleine 100 liter kruudmoes en Bettie van Hattem, Eip van Loo en Nicolet Hoorn bakten, samen met de burgemeester, zo’n 250 pannenkoeken voor het goede doel.

Voorzitter Nicolet Hoorn van het Boerderijmuseum is dik tevreden met het resultaat. ”Eind juni scoorden we goed, maar dit resultaat is beter. De laatste zaterdag van augustus gaan we het nog een keer proberen. We gaan onze website daar weer op inrichten, zodat de mensen weer via de website tot en met 27 augustus kunnen bestellen.”  Mevrouw Hoorn zegt de vrijwilligers dankbaar te zijn voor de tijd en energie die ze er in steken. Vol lof was Nicolet Hoorn ook over het spontane gebaar van burgemeester Tanja Haseloop door spontaan in klederdracht te komen helpen met het bakken van pannenkoeken.

Voor de camera van Omroep Gelderland vertelde mevrouw Haseloop dat ze het belangrijk vindt dat het Boerderijmuseum blijft bestaan. ”Met ons allen moeten we daar voor zorgen. Met ons allen bedoel ik ook de gemeente. Ik zeg dit omdat ik weet dat ook wethouder Bob Bergkamp er zo over denkt.”