Zaterdag 11 december: ‘Boerderijmuseum in wintersfeer’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ is voornemens zaterdag 11 december van 10.00 tot 17.00 uur een nieuwe activiteit op te zetten: Boerderijmuseum in wintersfeer. Een speciale commissie heeft de plannen voor dit evenement uitgewerkt. Naast in de middaguren een kerstconcert van Kithara en het Urker Mannenduo in de open lucht is het de bedoeling een winterse markt met diverse kramen in te richten. De medewerkers aan dit festijn wordt gevraagd zich te kleden in Charles Dickensstijl. Kortom, alles wordt in het werk gesteld voor een gezellige en sfeervolle omlijsting van het kerstconcert.

Oud-voorzitter Marinus Hein van het Boerderijmuseum zegt dat er eerder plannen geweest zijn voor een programma rond het jaarlijkse kerstconcert.

'Boerderijmuseum in wintersfeer' is de titel van een nieuw evenement in Oldebroek

Nu Hein en de overige vrijwilligers door corona min of meer gedwongen worden om het kerstconcert buiten te houden zijn de oorspronkelijke gedachtenspinsels opgefrist en kunnen die alsnog gerealiseerd worden. Marinus Hein zegt al met Kithara en het Urker Mannenduo over de ambitieuze plannen gesproken te hebben en beide reageren heel positief.

Nieuw
Ben Kanis, bestuurslid educatie van het Boerderijmuseum, ziet ’Boerderijmuseum in wintersfeer’ ook helemaal zitten. ’Wat we van plan zijn is nieuw voor het Boerderijmuseum en als we het goed neerzetten met een leuk en sfeervol programma ben ik ervan overtuigd dat we veel bezoekers gaan trekken,’ zegt Kanis. Hij vertelt ook dat amateur muzikanten en zangers welkom zijn en zelf ’de pet’ neer mogen leggen. Muziek en liederen in kerstsfeer en het kledingvoorschrift is Charles Dickensstijl. Wel aanmelden via info@boerderijmuseum.nl

Om de inrichters van kramen niet in de wielen te rijden wil het Boerderijmuseum de toegangsprijzen laag houden: kinderen t/m 12 jaar gratis en vanaf 13 jaar € 2,50. Wat corona betreft wordt er georganiseerd volgens de dan geldende regels.

Kramen
Het is de bedoeling om in en rond het Boerderijmuseum kramen in te richten à 35 euro per kraam. De standhouders wordt gevraagd ook deze kramen in te richten in kerstsfeer en hun producten in Charles Dickensstijl aan de man/vrouw te brengen. De catering wordt geheel verzorgd door het Boerderijmuseum.

Geïnteresseerden wordt geadviseerd snel in te schrijven voor een kraam want vol is vol. Aanmelden voor een kraam en nadere informatie kan telefonisch ingewonnen worden via het kantoor van het Boerderijmuseum: 0525 63 1457 of via E-mail: info@boerderijmuseum.nl