Boerderijmuseum corona-proof

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

OLDEBROEK – In de uit 1753 daterende monumentale boerderij en in de aangrenzende Schutstal presenteert Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’, gevestigd aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek, het boerenleven van ruim een eeuw geleden. Toch voldoet het Boerderijmuseum momenteel aan alle moderne eisen die de huidige anderhalve meter samenleving van ons vraagt. Nu het Boerderijmuseum alle gestelde corona maatregelen heeft toegepast gaan de deuren van het museum maandag 15 juni weer open voor het publiek. Naast het boerenleven van (ruim) een eeuw geleden kunnen de bezoekers ook de exposities ’75 jaar vrijheid’ en ’kinderwagens uit oma’s tijd’ bewonderen.

Boerderijmuseum.nl
De website wordt één dezer dagen dankzij de medewerking van Comceptum Media Makers uit Genemuiden uitgebreid met de mogelijkheid om vooraf een bezoek te plannen en entreetickets te kopen en te printen. De toegangsprijzen voor het Boerderijmuseum zijn € 4,50 voor personen vanaf 13 jaar en € 2,25 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Per boeking worden slechts € 0,50 administratiekosten in rekening gebracht, ongeacht het aantal bezoekers per boeking. Zolang de beperkende maatregelen van toepassing zijn worden maximaal 28 bezoekers tegelijk in het Boerderijmuseum toegestaan. Het museum blijft gratis toegankelijk met de Museumkaart. Daarnaast kunnen ook artikelen uit de webshop worden gekocht zodat die artikelen direct beschikbaar zijn en na het bezoek meegenomen kunnen worden.

Donaties en acties
Het Boerderijmuseum drijft op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, donaties en subsidies. In de afgelopen periode vielen de inkomsten uit door corona maar liepen de vaste kosten onverminderd door. Niet verwonderlijk dat het Boerderijmuseum momenteel een moeilijke periode doormaakt en alle zeilen bij moet zetten om te overleven. Daarom worden er via de website van het museum speciale acties georganiseerd, waaronder een kruudmoes- en pannenkoekenactie. Een liter kruudmoes kost € 6,50 (met kortingscode op de website € 6,00) en een pannenkoek € 2,00. Op de laatste zaterdag van juni, juli en augustus kunnen deze Veluwse lekkernijen worden opgehaald.

Jannie van de Streek zorgt de laatste zaterdagen van juni, juli en augustus voor actie-kruudmoes. Foto: Janneke van Boven

Op de laatste zaterdag van juni, juli en augustus zorgt het Boerderijmuseum ook voor actie-pannenkoeken. Foto: Janneke van Boven