In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Tropische Monumentendag bij Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

img_8475De tropische weersomstandigheden lokten zaterdag meer bezoekers naar het water dan naar het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg in Oldebroek, waar naast de Open Monumentendag ook de traditionele geitenkeuring op het programma stond. Vanwege het warme weer bleven de eigenaren van de Nederlandse landgeiten sjouwen met water voor hun viervoeters.

Opvallend was het dat er vooral ’s morgens meer bezoekers naar het museum kwamen dan vorig jaar. De initiatiefnemers waren tevreden over het verloop. Naast geitenkeuring, de door Henk Tabois gemaakte filmpjes over de restauratie van het Boerderijmuseum in 1996 en de bewegende beelden van een aantal monumenten uit de gemeente Oldebroek was er ook lof voor de expositie ”Daar komt de bruid” met bruidskleding uit vervlogen tijden. De expositie is ook tijdens de reguliere openingstijden van het museum te bewonderen is.
Bij het Boerderijmuseum richt men zich nu op de zaterdag 22 oktober te houden Gelderse Museumdag. Speciaal voor de kinderen is er in de herfstvakantie de Rabo Kidsweek in het Boerderijmuseum met een week lang leuke activiteiten voor de kids. Het activiteitenseizoen van het Boerderijmuseum wordt zaterdag 17 december afgesloten met het jaarlijkse kerstconcert.