Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Succesvolle Rotary Kidsweek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
De hele week wapperde de Rotaryvlag bij het Boerderijmuseum

Een kleine 600 kinderen, vergezeld van papa, mama en/of opa en oma, hebben zich in de herfstvakantie prima vermaakt tijdens de Rotary Kidsweek in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg in Oldebroek. De educatiecommissie van het museum had een leuk programma in elkaar gezet waar de kinderen met volle teugen van genoten. Van alle kanten kregen de initiatiefnemers lof toegezwaaid voor de opzet van het geheel.
Samen met Goed Bezig Oldebroek begon de Rotary Kidsweek maandag met de Boerenlympics, waarbij voornamelijk boerenspellen zoals een klompenrace, kledingestafette, boogschieten en een kruiwagenrace op het programma stonden.

De hooiberg is altijd gewild bij de kinderen

Dinsdag stond de natuur centraal. Bennie van de Brink presenteerde een leuk programma met boerderijvogels, Dick van de Graaf maakte de jeugd wegwijs in het dierenrijk, de bijenclub verhaalde over het houden van bijen en Henk Tabois presenteerde een leuke film over de eikenprocessierups. Techniek en knutselen stond woensdag op het programma en donderdag was de smuldag. Vrijdag was er een circuit met diverse boerensporten uitgezet. Zaterdag vermaakten de kleintjes zich prima met onder andere het maken van vliegers en probeerden ze zo lang mogelijk op een wilde rodeostier te blijven zitten en kregen de ouderen een kijkje in de wereld van de zendamateurs. Kortom, een zeer succesvolle en vermakelijke kidsweek in en rond het Boerderijmuseum.