In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Sprokkelproeverij 25 februari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De Sprokkelmarkt staat traditiegetrouw in het teken om lekkere hapjes bij elkaar te sprokkelen. Dit jaar is het evenement, dat gehouden wordt op zaterdag 25 februari, omgedoopt tot Sprokkelproeverij met uitbreiding van twee nieuwe activiteiten. Naast de bekende (streek)producten zoals balkenbrij, gortzak, advocaat, poffertjes, snert, kniepertjes en wentelteefjes kunnen nu ook traditionele gerechten uit verschillende landen worden gesprokkeld en geproefd.     

Stamppotwedstrijd

Bezoekers kunnen hun eigen gemaakte stamppot door een deskundige jury laten beoordelen. Het is aan de bezoekers vrij welke soort stamppot zij laten jureren. Is het een traditionele boerenkoolstamppot of juist een eigen creatie? De keuze van de te gebruiken ingrediënten staat vrij. Alle ingediende stamppotten worden aan de kritische smaakpupillen van de jury blootgesteld en uiteindelijk door de jury beoordeeld. Natuurlijk speelt de presentatie daarbij ook een rol. Laat u uw stamppot beoordelen? Maak dan een stamppot voor minimaal twee personen en breng dit op zaterdag 25 februari tussen 10.00 en 11.00 uur naar het Boerderijmuseum in Oldebroek.  

Sprokkelsafari 

De tweede nieuwe activiteit van de Sprokkelproeverij is een heuse safari. Denk hierbij aan de begrippen reis en jacht. Dat is precies wat de vrijwilligers van het Boerderijmuseum beogen bij de Sprokkelsafari. Bezoekers gaan op jacht naar verschillende internationale hapjes. Hiervoor krijgen zij een lijst met foto’s van de verschillende traditionele gerechten uit verschillende landen zoals bijvoorbeeld Congo, Jemen, Syrië, Mexico, Polen, Indonesië enzovoort. De bezoekers sprokkelen deze gerechten en proeven ze gratis. Het gerecht op de lijst wordt pas afgetekend als er daadwerkelijk is geproefd. Een volle afgetekende lijst kan worden ingeleverd om kans te maken op een prijs.

Zowel bij de Stamppotwedstrijd als bij de Sprokkelsafari zijn er twee prijzen te winnen. Een eerste prijs en een aanmoedigingsprijs. Deze prijzen bestaan uit een wandel- en fietsarrangement voor twee personen inclusief een uitgebreide lunch. De winnaars hebben een keuze uit de acht arrangementen en mogen zelf bepalen wanneer zij hiervan gebruik maken.

Zaterdag 25 februari zijn de bezoekers welkom vanaf 10.00 uur bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10a in Oldebroek. De Sprokkelproeverij duurt tot 16.00 uur.