Singervirus in Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Jannie Flier had zaterdagmorgen met haar man Gerrit baliedienst maar was bereid om even te poseren voor de camera van Otto Kalkhoven

Zo’n 25 dames met Singer-naaimachines uit grootmoeders tijd waren zaterdag 13 april afgekomen op een workshop in Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ in Oldebroek. Het initiatief voor deze nostalgische activiteit was genomen door het Singerwinkeltje van Francis Gortmaker en Jolanda van der Linde van Atelier De Lindehof. Jolanda behoorde met haar naaimachine ’Klazien’ ook zelf tot de deelneemsters. ”Omdat ik uit Zalk kom heb Ik mijn machine ’Klazien’ genoemd,” zegt Jolanda. ”Mannen hebben oude auto’s of brommers zoals Kreidlers en Zündapps. Wij hebben naaimachines als oldtimers,” zegt de met het Singervirus besmette Jolanda enthousiast.
Ook was Atelier De Lindehof in het Boerderijmuseum met oud Hollandse stoffen en onder andere quiltspulletjes. Klederdrachtgroep Veluws Schoon verzorgde een klederdrachtshow met commentaar van Rein Lotterman. Al met al een geslaagde activiteit in de Schutstal van het Boerderijmuseum met alleen maar positieve reacties na afloop. Lof was er van de Singerfans ook voor de vrijwilligers van het Boerderijmuseum die allen in klederdracht waren.
Fotograaf Otto Kalkhoven van Kalkhoven Fotografie heeft een vijftal dames gefotografeerd op onder andere de heerd en in oma’s kamertje voor het tijdschrift Landleven, dat in januari aandacht aan deze activiteit besteedt.