Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Rotary Kidsweek: Superleuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

”Dank je wel. Superleuk die Rotary Kidsweek in het Boerderijmuseum. In 2019 komen we zeker terug!” Woorden uit de mond van een moeder, die met haar zoontje en dochtertje blijkbaar een mooie middag in en bij het Boerderijmuseum hebben gehad. De Rotary Kidsweek duurt t/m vrijdag 26 oktober. De activiteiten zijn van 13.00 tot 16.00 uur.

De eerste twee dagen (dinsdag de sportdag en woensdag de dierendag) zijn zéér succesvol geweest. Ouders, maar ook opa’s en oma’s komen met hun (klein)kinderen naar het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Wezep. Uit Oldebroek, Oosterwolde, maar ook uit Wezep en Hattemerbroek en de regio komen de kinderen met hun begeleiders naar het museum. Ze vermaken zich op woensdag prima met de landgeiten, varkens, kippen, Quessant schapen (kleinste schapenras ter wereld), een paard, een politiehondenshow, figuurzagen of met bijvoorbeeld een acht kilo wegende Vlaamse Reus en op de trekker

Donderdag 25 oktober is de graandag. De kinderen krijgen dan informatie over meerdere granen, ze gaan vervolgens meel malen en wat lekkers bakken.

Vrijdag 26 oktober is de paddenstoelendag. Hiermee wordt ingehaakt op de expositie van Rien Poortvliet in het Boerderijmuseum. De kinderen kunnen dan o.a. paddenstoelen schilderen en er is een speurtocht.

De kinderen kunnen, dank zij Rotary Elburg/Oldebroek, gratis deelnemen aan de activiteiten en hun begeleiders betalen twee euro. Indien de begeleiders in het bezit zijn van Museumkaarten kunnen deze op vertoon daarvan ook gratis naar binnen.