Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Rabo Kidsweek in Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

verkleedpartij-50Samen met de Rabobank Noord-Veluwe houdt Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ tijdens de herfstvakantie van maandag 17 oktober t/m zaterdag 22 oktober de Rabo Museum Kidsweek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Dagelijks zijn er in die periode van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur wisselende activiteiten voor de kinderen in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. In september hebben klanten van 4 t/m 12 jaar van de Rabobank Noord-Veluwe een uitnodigingskaart van de bank voor de Kidsweek in het Boerderijmuseum gekregen. Met deze kaart hebben de kinderen in de herfstvakantie gratis toegang tot het museum en kunnen ze gratis meedoen aan het activiteitenprogramma. Als rode draad is in alle 350 deelnemende musea aan de Rabo Kidsweek Tikkit. Het gadget, de stickervellen met raamstickers van Tikkit, is voor alle deelnemende kids beschikbaar. Zoals altijd in het Boerderijmuseum kunnen de kinderen ook dagelijks een speurtocht maken, spelen en zich verkleden.

Programma
Het programma van de Rabo Kidsweek in het Boerderijmuseum te Oldebroek is als volgt:
Maandag 17 oktober kunnen de kinderen zelf een ei bakken en een eierwarmer maken.
Dinsdag 18 oktober staan er Oud Hollandse spelletjes op het programma, zoals hinkelen, steltlopen, elastieken, touwdraaien, bliklopen en kaatsballen.
Woensdag 19 oktober staat in het teken van fruit. De kinderen mogen zelf appelmoes maken en etiketten voor de potjes maken.
Donderdag 20 oktober krijgen de kinderen informatie over bijen en mogen ze zelf een bijenkorf maken.
Vrijdag 21 oktober krijgen de kinderen allerlei informatie over vogels. Ook wordt er geknutseld voor vogels. Ook op Landgoed ’t Loo is een aantal kinderactiviteiten op vrijdag. Met een huifkar kunnen de kinderen gratis pendelen tussen het landgoed en het Boerderijmuseum.
Zaterdag 22 oktober is de Gelderse Museumdag. Het Boerderijmuseum doet daar ook in de Rabo Kidsweek aan mee. Er is dan onder andere een demonstratie van drones en modelvliegtuigjes, een tentoonstelling over vogels, een springkussen, kleedjesmarkt en een vluchtsimulator.