In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Lionscheque voor Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Marinus Hein (l) en Henk Kuiper (r) IMG_8192A [50%]Henk Kuiper, president van de Lionsclub Elburg-Oldebroek heeft voorzitter Marinus Hein van Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ in Oldebroek verrast met een cheque van 2150 euro voor het bouwen van een kruidenkweekkas. De Lionsclub heeft het bedrag bijeengebracht tijdens het in juni gehouden muziekfestijn Yes! In the Garden in de Kloostertuin in Elburg.

Vrijwilligers van het Boerderijmuseum hebben tijdens Yes! In the Garden pannenkoeken voor het goede doel verkocht. ”De pannenkoeken zijn zeer goed in de smaak gevallen bij de bezoekers van het muzikale festijn. Zeker voor herhaling vatbaar,” zegt Kuiper. Hij vertelt dat de Lionsclub voor Yes! In the Garden veel steun gehad heeft van de horeca en sponsors, onder aanvoering van de Rabobank Noord-Veluwe en Mitsubishi. ”Naast de sponsors hebben ook de verkoop van vis, pannenkoeken en drank bijgedragen aan het resultaat van 2150 euro.”

Gratis toegang

Henk Kuiper zegt dat Yes! In the Garden in juni meer publiek heeft getrokken dan voorgaande jaren. ”Voor het eerst hebben we het evenement gratis toegankelijk gemaakt. Dat heeft aanzienlijk meer bezoekers opgeleverd dan voorgaande jaren, wat vervolgens weer ten goede is gekomen aan de koek- en zopietenten. Wij zijn zéér tevreden met deze nieuwe formule.”

”Blij verrast”

Marinus Hein is ”blij verrast” met het mooie bedrag van de Lionsclub Elburg-Oldebroek. ”We kunnen daar zeker een mooie kruidenkweekkas van bouwen en gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.” Hein vindt dat de kweekkas ook toegankelijk moet zijn voor het publiek.

Acties

De Lionsclub Elburg-Oldebroek telt ongeveer 25 leden. Naast actieverzoeken van Lions Internationaal komen er ook vragen voor steun binnen van instellingen, verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Elburg en Oldebroek. In het verleden heeft de Lionsclub acties gehouden en steun verleend aan onder andere museum Sjoel, de visafslag, Evangelisch Begeleidings Centrum, het muziekconcours van Concordia, een skelter voor de zorgboerderij en een rolstoelauto in Wezep.

Naast Yes! In the Garden houdt de Lionsclub Elburg-Oldebroek in november jaarlijks een wijnproefavond in de Schutstal van het Boerderijmuseum en worden er in december/januari DE-punten verzameld voor de Voedselbank Elburg-Oldebroek. Kortom, de Lionsclub Elburg-Oldebroek timmert elk jaar flink aan de weg in deze regio.