In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Leerlingen ‘Oostenlicht’ helpen Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Gerlise, Milan, Wouter, Kylian, Lenny, Kim en anderen hebben onder leiding van de docenten Kramer en Van Olst de klus voor het Boerderijmuseum geklaard. Foto: Janneke van Boven

Leerlingen van het Nuborgh College ’Oostenlicht’ uit Elburg hebben het Boerderijmuseum in Oldebroek de helpende hand toegestoken met het schilderen van stoelen voor de expositie ’Rien Poortvliet en het boerenleven’, die zaterdagmiddag 17 februari geopend wordt door Tok Poortvliet en burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek.
Onder leiding van de docenten Kramer en Van Olst hebben de leerlingen, die schilderen als keuzevak hebben, de klus uitgevoerd. Op de deel van het Boerderijmuseum is speciaal voor de expositie van Rien Poortvliet een leeshoek ingericht met diverse boeken over het leven en met illustraties van de kunstenaar.
De ’schilders’ hebben de stoelen eerst geschuurd, twee of drie keer in de grondverf gezet en vervolgens een keer of vier tweekleurig geschilderd met verf van schildersbedrijf Mendel uit Oldebroek. Ook hebben ze letters aangebracht op de stoelen.
Het resultaat mag gezien worden. De docenten Kramer en Van Olst zijn tevreden (”voor ons hebben ze boven verwachting gepresteerd”) en de leerlingen vonden het een ”leuke opdracht”. Ook de 15-jarige Wouter die de groene stoel bewerkt heeft. ”Ik heb de stoel de kleuren van Owios gegeven. Het was een heel karwei, de ronde spijlen onderaan de stoelen waren moeilijk te schilderen. Ook netjes tweekleurig schilderen vond ik lastig.”
Meer info over onder andere openingstijden en toegangsprijzen: www.museumoldebroek.nl