Herfstvakantie: Rotary Kidsweek Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Dinsdag staat in het teken van de natuur. Ook boerderijdieren komen dan aan bod.

Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ houdt van maandag 21 t/m vrijdag 25 oktober (herfstvakantie) de door Rotary Elburg/Oldebroek geadopteerde Kidsweek in en rond het museum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Dagelijks zijn er in die periode van 13.00 tot 16.00 uur activiteiten voor de kinderen.
Ben Kanis, bestuurslid educatie van het Boerderijmuseum en Jan van Heerde, zeggen blij te zijn dat Rotary Elburg/Oldebroek, de EHBO en de vrijwillig(st)ers van het museum de helpende handen toesteken. De kidsweek in het Boerderijmuseum, elk jaar een succes voor de kinderen, kan daarom weer doorgaan.

Op initiatief van en met medewerking van Goed Bezig Oldebroek staat het programma maandag 21 oktober in het teken van de Boerenlympics. Boerenspellen staan maandagmiddag op het programma, zoals klompenrace, kledingestafette, boogschieten en een kruiwagenrace. Van 13.00 tot 14.00 uur is de inloop met diverse activiteiten. Kinderen uit groep 1 tot en met 4 werken van 14.00 tot 15.00 uur de Boerenlympics af en van 15.00 tot 16.00 uur vermaken de kinderen van groep 5 t/m 8 zich met de Boerenspelen.
Dinsdag 22 oktober staat de natuur centraal. Bennie van de Brink presenteert dan een leuk programma met boerderijvogels. Dick van de Graaf maakt de kinderen wegwijs over dieren en de 100-jarige bijenclub verhaalt over het houden van bijen. De aanwezige kinderen kunnen zelf kiezen waar ze aan mee willen doen. Henk Tabois laat de kinderen via een film kennismaken met de eikenprocessierups.
Woensdag 23 oktober is het thema techniek/knutselen. De kinderen kunnen zich dan bezig houden met o.a. bouwen met hout en/of papier; voederbakjes maken voor vogels; handwerken zoals spinnen en breien.
Donderdag 24 oktober is een smuldag. Vermaak met het maken van o.a. aardappel wokkels, vlaflip en fruitprikkers staat dan op het programma. Ook kan er donderdag gesmuld worden van zelfgemaakte pannenkoeken. De smuldag wordt mede mogelijk gemaakt door Fruittuin Verbeek.
Vrijdag 25 oktober staat er een circuit met diverse boerensporten op het programma, zoals busschieten, polsstokspringen, steltlopen, klompenbord, hoepelen, boerengolf, sjoelbak, gavelhangen, hoefijzergooien en boomstamrollen.

Dagelijks
Van maandag t/m vrijdag staan er verder dagelijks leuke activiteiten op het programma, zoals een fotowedstrijd. Met het eigen mobieltje kunnen de kinderen foto’s maken en deze de week daarna insturen via een bij het Boerderijmuseum bekend te maken mailadres. Ook is het mogelijk op de deel een woordzoeker op te lossen. Oplossingen kunnen tijdens de Rotary Kidsweek ingeleverd worden bij het museum. Dit geldt ook voor een spreekwoordpuzzel en een kleurwedstrijd voor de kleintjes. Voor elk onderdeel van het weekprogramma zijn drie prijzen (waardebonnen) beschikbaar.

Gratis voor kinderen
De kinderen kunnen, dank zij Rotary Elburg/Oldebroek, gratis deelnemen aan de activiteiten en hun begeleiders betalen twee euro. Indien de begeleiders in het bezit zijn van Museumkaarten kunnen deze op vertoon daarvan ook gratis naar binnen.