In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Concert Kithara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op donderdagavond 23 mei geeft gitaar- en zanggroep Kithara een benefietconcert in het Boerderijmuseum. Zij brengen een mooi afwisselend programma ten gehore. Kaartjes voor het concert (max. 80 kaarten à € 10,00 beschikbaar) kunnen worden besteld zolang de voorraad strekt. De opbrengst van de kaartverkoop is voor het Boerderijmuseum om de kosten voor de feestweek te drukken.

Het leuke is dat Kithara is ontstaan in het Boerderijmuseum en dat dit concert precies hun 500e optreden is. In het jaar 2001 gaf Batje Kanis-van Boven samen met drie van haar jonge leerlingen, Nienke van Norel-van der Steege, Harriët Blaauw-Stouwdam en Willemien Strijkert-Reinders een concert op de deel van het museum. Dit concert viel zo goed in de smaak dat ze ook op andere plaatsen o.a. in kerken werden gevraagd. ‘Laten we dan maar een officiële groep beginnen’, was het idee. Een naam werd gevonden: Kithara, dat is Grieks voor gitaar. Vele optredens in Oldebroek en ver daarbuiten volgden. Er waren zelfs optredens op radio en tv bij ‘Nederland zingt’. Inmiddels zijn er vijf cd’s uitgekomen en wordt hun muziek nog veel beluisterd op Spotify. De groep bestaat inmiddels alweer bijna 23 jaar. En ze musiceren nog steeds. Prachtig dat hun ontstaansgeschiedenis nauw verbonden is met het Boerderijmuseum.

Klik hier om tickets te bestellen.