Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Afsluiting taalhulp voor vluchtelingen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Foto: Janneke van Boven

Onder het motto ’Samen in gesprek’ verzorgt de Stichting Vluchtelingenwerk Oldebroek elke week op donderdag taallessen in de bibliotheek in multifunctioneel centrum De Brinkhof in Wezep. Ook worden de vluchtelingen dan wegwijs gemaakt over Nederlandse feestdagen, zoals Koningsdag. Donderdag was de jaarlijkse afsluitende bijeenkomst van de taalondersteuningslessen voor vluchtelingen uit diverse landen in het Boerderijmuseum in Oldebroek.
”De afsluiting van het jaar in het Boerderijmuseum was écht geweldig,” zegt Marianne Tenthof Van Noorden van de Stichting Vluchtelingenwerk. ”In het Boerderijmuseum, waar teruggegaan wordt in de tijd, kwamen de vluchtelingen veel herkenbare zaken tegen die ook nu nog in hun landen actueel zijn. Zoals wecken bijvoorbeeld en wassen in een wastobbe. Onder leiding van Jan van Heerde hebben de vluchtelingen enorm genoten van de rondleiding door het museum.” De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een broodmaaltijd en het uitreiken van deelnemerscertificaten aan de vluchtelingen.
Oók Nicolet Hoorn, voorzitter van het Boerderijmuseum, is enthousiast over de slotbijeenkomst van de Stichting Vluchtelingenwerk. ”Als Boerderijmuseum willen we graag verbinden. Oók deze activiteit is daar een mooi voorbeeld van. Mensen met verschillende achtergronden en culturen kennis laten maken met onze werkwijze van een eeuw geleden. Gezien de reacties van de vluchtelingen is dit zeker voor herhaling vatbaar.”