In verband met het vieren van ons 25-jarig jubileum is het museum op zaterdag 18 mei gesloten voor publiek. We zien u graag een andere keer! 

Activiteiten 2018 Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’, gehuisvest in een uit 1753 daterende monumentale boerderij aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek, heeft in 2018 weer een groot aantal (gezins)activiteiten op het programma staan.

EXPO RIEN POORTVLIET | ’Rien Poortvliet en het boerenleven’ is de titel van de nieuwe expositie die zaterdag 17 februari om 16.00 uur geopend wordt door burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Tok Poortvliet, zoon van de ’tekenende verteller’, die in september 1995 op 63-jarige leeftijd overleed. Bij het grote publiek werd Rien Poortvliet bekend als tekenaar van kabouters. De werken van Rien Poortvliet zijn tot en met de eerste week van januari 2020 te bewonderen in de Schutstal van het Boerderijmuseum. De expositie wordt omlijst met verschillende activiteiten voor kinderen.
WISSEL-EXPO’S |
Het hele jaar door zijn er ook wisselende exposities op de deel van het museum. Willem van de Wetering bijt dit jaar het spits af met opgezette dieren, gevolgd door Geke Compagner (beelden) en een schilderijenverzameling van Wiesenbeek uit Elburg.
SPROKKELMARKT | Traditiegetrouw houdt het Boerderijmuseum op de laatste zaterdag van februari de Sprokkelmarkt. De liefhebbers van oma’s keuken komen hier volop aan hun trekken want er zijn zaterdag 24 februari in en rond het museum allerlei tongstrelende hapjes bij elkaar te sprokkelen. Ook de hit van 2017, ’Heel Oldebroek bakt’, staat weer op het programma.
SCHAPEN SCHEREN | De laatste zaterdag van mei (26 mei) komt de schaapscheerder naar het Boerderijmuseum om de schapen van het museum hun winterjas uit te trekken. Naast het scheren van de schapen zijn er ook demonstraties van oude ambachten met wol.
KINDERSPEELDAG | De grote speeldag voor kinderen krijgt, vanwege het succes in 2017, woensdag 25 juli een vervolg.
OOGSTFEEST | De tweede zaterdag van augustus, 11 augustus in 2018, wordt het jaarlijkse Oogstfeest bij het Boerderijmuseum gehouden. Deze activiteit voor het hele gezin trekt jaarlijks zo’n 4000 bezoekers. Er is dan o.a. een vee-, pony- en schapenkeuring, een braderie, graan wordt op ‘ouderwetse’ wijze gedorst en er kan o.a. gesmuld worden van boerenpannenkoeken.
OPEN MONUMENTENDAG | Tijdens de open monumentendag op zaterdag 8 september zijn er ook meerdere activiteiten in en rond het museum in Oldebroek.
KINDERSPEELWEEK | In de herfstvakantie worden van 22 t/m 27 oktober dagelijks verschillende activiteiten voor kinderen in het Boerderijmuseum gehouden. Deze doe-week voor de kinderen wordt zaterdag 27 oktober afgesloten met een programma voor jong en oud.
KERSTCONCERT |
Het altijd sfeervolle kerstconcert is zaterdag 15 december het slotakkoord van het drukke activiteitenseizoen van het Boerderijmuseum.
Kortom, naast de reguliere openingstijden van het museum (van 1 april t/m 31 oktober van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur) zijn er in 2018 weer volop extra activiteiten bij het Boerderijmuseum.
De toegangsprijzen zijn twee euro voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en vier euro vanaf 13 jaar. Het Boerderijmuseum is gratis toegankelijk met de Museumkaart.