Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Sprokkelproeverij

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sprokkelsafari en koekjes/cupcake wedstrijd tijdens de Sprokkelproeverij bij het Boerderijmuseum 

De Sprokkelmarkt staat traditiegetrouw al in het teken van oude gerechten. Ook dit jaar is het evenement, dat gehouden wordt op zaterdag 24 februari, omgedoopt tot Sprokkelproeverij met twee bijzondere activiteiten. Naast de bekende (streek)producten zoals bijvoorbeeld balkenbrij, gortzak, advocaat, poffertjes, snert, kniepertjes en wentelteefjes kunnen ook traditionele gerechten uit diverse andere landen worden gesprokkeld en geproefd.     

Sprokkelsafari 

Eén van de activiteiten van de Sprokkelproeverij is een heuse safari. Denk hierbij aan de begrippen reis en jacht. Dat is precies wat de vrijwilligers van het Boerderijmuseum beogen bij de Sprokkelsafari. Bezoekers gaan op jacht naar verschillende nationale en internationale hapjes. Hiervoor krijgen zij een lijst met foto’s van de verschillende traditionele gerechten uit Nederland maar ook uit diverse andere landen. De bezoekers sprokkelen deze gerechten bij elkaar en proeven gratis. Het gerecht op de lijst wordt pas afgetekend als er daadwerkelijk is geproefd. Een volle afgetekende lijst kan worden ingeleverd om kans te maken op een prijs. En natuurlijk kunnen al aangeboden gerechten ook gekocht worden.

Koekjes/cupcake wedstrijd

Bezoekers kunnen hun zelfgemaakte koekjes of cupcakes door een deskundige jury laten beoordelen. Kinderen tot 12 jaar kunnen hun zelfgemaakte cupcakes aanbieden. De keuze van de te gebruiken ingrediënten staat vrij. Alle ingeleverde koekjes en cupcakes worden aan de kritische smaakpupillen van de jury blootgesteld en uiteindelijk door de jury beoordeeld. Natuurlijk speelt de presentatie daarbij ook een rol. Laat u uw lekkernijen beoordelen? Maak dan minimaal vier koekjes of vier cupcakes en breng dit op zaterdag 24 februari tussen 10.00 en 11.00 uur naar het Boerderijmuseum in Oldebroek.  

Zowel bij de Koekjeswedstrijd als bij de Sprokkelsafari zijn er twee prijzen te winnen. Een eerste prijs en een aanmoedigingsprijs. 

 

Zaterdag 24 februari zijn de bezoekers welkom vanaf 10.00 uur bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10a in Oldebroek. De Sprokkelproeverij duurt tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.boerderijmuseum.nl. Tijdens deze dag gelden de normale entreeprijzen voor het museum (zie onze site). Parkeren is gratis. Op deze website kunt u ook de nostalgische en op ambachtelijke wijze bereide gerechten balkenbrij en snert bestellen.  

 
Wilt u met uw eten op de Sprokkelmarkt staan? Neem dan contact op met info@boerderijmuseum.nl of 0525 – 63 1457