Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Rien Poortvliet eyecatcher Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
De combinatie van klederdrachten en de kunstwerken van Rien Poortvliet wordt door de bezoekers van het Boerderijmuseum geroemd

Het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek is klaar voor het nieuwe seizoen. De hoofdfunctie van het museum, het boerenleven van ruim een eeuw geleden tonen, blijft uiteraard de hoofdfunctie. Daarnaast houdt het Boerderijmuseum regelmatig thema-activiteiten voor jong en oud. Voorzitter Nicolet Hoorn zegt ook hoge verwachtingen te hebben van de permanente expositie ”Rien Poortvliet en het boerenleven”. Oók de tot 1 oktober durende tentoonstelling met opgezette vogels van Willem van de Wetering valt heel goed in de smaak bij de bezoekers. Kortom, het Boerderijmuseum ziet dit nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet.
’Rien Poortvliet en het boerenleven’ is in 2018 en 2019 dé eyecatcher voor wat betreft de exposities van het Boerderijmuseum. De inrichtingscommissie van het Boerderijmuseum is er in geslaagd om de schilderijen over het boerenleven van Rien Poortvliet op een heel bijzondere wijze te presenteren. Onder andere in combinatie met Noord-Veluwse klederdrachten. Tijdens de opening van deze expositie in de Schutstal was ook Tok Poortvliet, zoon van de in 1995 overleden illustrator, tekenaar en kunstschilder lovend over de presentatie van de kunstwerken van zijn vader in het Boerderijmuseum. ”De combinatie van de kunstwerken en de klederdrachten passen perfect bij elkaar. Heel mooi en verrassend,” was de enthousiaste reactie van Tok.
De expositie van Rien Poortvliet wordt omlijst met leuke activiteiten voor kinderen. Een hit in het Boerderijmuseum is ook de verkleedhoek. Kinderen kunnen zich daar omkleden in boerenkleding, wat voor de (groot)ouders vaak mooie foto’s oplevert.
In samenwerking met Cultuurplein Noord-Veluwe ontwikkelt de educatiecommissie van het Boerderijmuseum lessen over de tentoonstelling van Rien Poortvliet voor scholieren tot 6 jaar (onderbouw), tot 9 jaar (middenbouw) en boven 9 jaar (bovenbouw).
Oók de reacties op de tot eind september durende tentoonstelling van opgezette vogels van Oldebroeker Willem van de Wetering uit Oldebroek op de deel van het Boerderijmuseum zijn heel positief. Vorige week nog was een reactie van een Oldebroeker: ”Prachtig, zoals de opgezette vogels levensecht geshowd worden. Ik ben, zonder chauvinistisch te zijn, trots op deze schitterende presentatie.”

Extra activiteiten
Naast de twee jaar durende expositie van Rien Poortvliet en de tot 1 oktober durende tentoonstelling van Willem van de Wetering organiseert het Boerderijmuseum dit jaar een aantal extra activiteiten, zoals:
26 mei BoerderijFair en Schaapscheerdersfeest
25 juli Grote speeldag voor kinderen
11 augustus Oogstfeest
8 september Open Monumentendag
22-27 oktober Doe-week voor kinderen
27 oktober Boerendag met attractief programma voor jong en oud
15 december Sfeervol Kerstconcert

Openingstijden
Meer informatie over het Boerderijmuseum, zoals openingstijden en toegangsprijzen, is op deze website te vinden.