Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Oogstfeest Boerderijmuseum geslaagd

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het was zaterdag weer gezellig bij het jaarlijkse Oogstfeest van en rond Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg in Oldebroek. De bezoekers kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld, dat onder ideale weersomstandigheden werd afgewerkt. Voor jong en oud was er wat te doen rond het museum, dat in 2016 de dertigste editie van het Oogstfeest beleeft.

Tijdens de openingshandeling gaf burgemeester Adriaan Hoogendoorn aan dat hij nu vier keer de aftrap met rogge maaien heeft gegeven en volgend jaar weleens op een andere manier de openingshandeling wil verrichten. PR-man Jan van Ommen zegt dat de viering van het dertigste Oogstfeest een mooie reden is om het hele programma eens tegen het licht te houden en te kijken of hier en daar misschien wat vernieuwingen doorgevoerd kunnen worden.

Al met al kijken de organisatoren tevreden terug op het 29ste Oogstfeest. “Het weer was prima, de sfeer was goed en ik heb enthousiaste reacties van bezoekers gehoord,” zegt voorzitter Marinus Hein. Ook Gerrit van ‘t Hof, verantwoordelijk voor de jaarlijkse vee- en kalverkeuring, kijkt tevreden terug. “We hadden meer volk rond de ringen bij de veekeuring dan voorgaande jaren. Dat kan ook komen omdat de jaarlijkse internationale ponykeuring eenmalig niet gehouden werd. Volgend jaar zijn de pony’s er wel weer,” zegt Van ‘t Hof.

Dat zaterdag het ijs was uitverkocht is te begrijpen. Maar dat onder tropische omstandigheden ook specialiteiten uit oma’s museumkeuken als pannenkoeken met en zonder spek, kruudmoes en onder andere gebakken vis als warme broodjes over de toonbank gingen is opmerkelijk.

Kortom, het Oogstfeest 2016 gaat de geschiedenisboeken in als een topper. Het bestuur van het Boerderijmuseum kan zich gaan beraden over het jubileumprogramma van 2016.

Oogstfeest 2015 035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het Oogstfeest werd ook een succesvol ‘erfhuis’ gehouden.