Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ 

Muzikale fietstocht naar Boerderijmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Het Maat Saxofoonkwartet verzorgt zaterdag 3 augustus twee mini-concerten (om 14.00 en 15.30 uur) bij het Boerderijmuseum.

Als onderdeel van de Gelderse NJO Muziekzomer organiseert het Nationaal Jeugdorkest (NJO) de Veluvine Fietstocht in en rond Nunspeet. Zaterdag 3 augustus staan er twee fietstochten naar het Boerderijmuseum in Oldebroek op het programma, afgewisseld met naar muziek luisteren, een drankje en een hapje eten. Na de concerten bij multifunctioneel centrum Veluvine in Nunspeet (om 12.30 en 14.00 uur) fietsen de deelnemers naar Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Oók daar staan die dag twee concerten op het programma, om ongeveer 14.00 en 15.30 uur. Na het Boerderijmuseum vervolgen de deelnemers de fietstocht via landgoed Schouwenburg terug naar Veluvine. Per fietstocht worden maximaal 150 deelnemers ingeschreven. Aanmelden kan via: www.muziekzomer.nl Ook is het mogelijk om via de website fietsen te huren. Deelnemers aan de fietstochten wordt aangeraden hun Museumkaart mee te nemen.

Gelders zomerfestival
De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugdorkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 65 concerten die de NJO Muziekzomer jaarlijks telt. Het muzikale aanbod van dit festival bestaat uit klassieke muziek in de breedste zin van het woord en bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.

Saxofoonkwartet
De deelnemers aan beide fietstochten worden zaterdag 3 augustus rond 14.00 en 15.30 uur bij het Boerderijmuseum verrast met een mini-concert van het Maat Saxofoonkwartet. Dit kwartet bestaat uit Daniel Ferreira (sopraansaxofoon), Catarina Gomes (altsaxofoon), Pedro Silva (tenorsaxofoon) en Mafalda Oliveira (baritonsaxofoon).
De leden van het Maat Saxofoonkwartet ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Alle vier komen ze uit Portugal. Sinds hun eerste optreden in januari 2018 pendelen ze tussen Nederland en Portugal, met als doel de beste muziek uit beide landen samen te brengen. Sindsdien sleepten ze diverse prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs bij Prémio Jovens Musicos, de meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal. Ook eindigden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018. Tijdens de NJO Muziekzomer presenteert het kwartet een warmbloedig programma op een aantal bijzondere locaties, waaronder dus het Boerderijmuseum in Oldebroek.